Bikini termen

Uitleg en betekenissen bikiniwoorden

ees hier de uitleg over begrippen en terminologie die bij bikini's en het kopen van bikini's naar voren komen. Materialen, speciale soorten bikinisluitingen of termen die bij het zwemmen en zonnen in je bikini naar voren komen.

Home > Bikini termen

Bikini's

Bikini broekjes

Bikini merken

Meer bikini

Termen begrippen bikinisBikini - Betekenis bikini

Volgens het woordenboeken van Van Dale betekent bikini: tweedelig badpak

Racerback - Wat is een racerback?

Een racerbeck is een manier van bevestigen van de bikini, waarbij de achterkant op de rug gelijk is aan die van een sport badpak. To race, daar komt het racerback vandaan.

Racerback bikini

Elastan - wat is elastan?

Elastan, soms ook wel Spandex genoemd, is een synthetische kunstvezel, die rekbaar is, maar toch zijn vorm behoudt. in 1959 is deze stof uitgevonden door DuPont. In combinatie met andere kuststoffen en textiel zorgt dit voor de elasticiteit van je bikini's.

Polyamide

Polyamide, ook wel nylon genoemd, is een kunstvezel, die niet scheurt, weinig kreukt en zeer snel droogt. Hierdoor is deze uitermate geschikt voor badmode.

Polyester

Polyester is een kunststof, in tegenstelling tot wol en katoen, wat natuurlijke stoffen zijn. Het heeft een hoge elasticiteit en neemt nauwelijks vocht op. Daardoor is het geschikt om te verwerken in badkleding textiel.